Český Rybář

 

Rubriky

Filtrování obsahu

Ingredience:

  • filet z amura – 200 g na osobu
  • italská rýže Arborrio nebo Carnarolli – 100 g na osobu
  • bílé víno – 1 dcl (čím lepší bude, tím lépe)
  • parmezán – 20 g
  • šalotka – 2 ks
  • vývar rybí nebo kuřecí – 3 dcl
  • olivový olej – 3 lžíce
  • kus dýňe Hokkaido
  • olivový olej – 1 lžíce
  • med – 1 lžíce
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • filet z kapra – 1 ks (vykostěný filet je dnes běžně k dostání, 1 ks = cca 2 porce)
  • dýně Hokaido – 1/2 nebo 1 velmi malá
  • salátový mix – 100 g (v sezoně se zajděte podívat na trh, budete překvapeni výběrem salátů)
  • piniové oříšky – 20 g
  • olivový olej extra virgin – 1 dcl
  • hnědý cukr (demara) – 2 lžíce
  • ocet Balsamico di Modena – 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • pečicí papír

Ingredience:

  • slávky – 2 kg
  • pórek – 1 ks
  • česnek – 1 celá hlava
  • bílé víno (nejlépe Chardonnay) – 2 dcl
  • smetana 33 % – 2 dcl
  • šafrán – stačí pár vlásků
  • rybí vývar – 0,5 l
  • mrkev – 1 ks
  • pastinák – 2 ks
  • řapíkatý celer – 1 větvička
  • sůl
  • pepř
  • tabasco

Sledujte náš profil ceskyrybar_official na instagramu! Nebojte se s námi podělit o vaše fotografie od vody, ať už nevšední, dechberoucí, nebo naopak komické, ať z nich mají potěšení i další příznivci Petrova cechu! Veškeré fotky rádi zveřejníme. Zasílat nám je můžete na e-mailovou adresu instagram@ceskyrybar.cz.

Nyní můžeme být stále v kontaktu!

  • filet z kapra – zhruba 200 g na osobu;
  • černá čočka beluga (uvařená téměř doměkka);
  • kořenová zelenina (nakrájená na malé kostičky, nejlépe velikosti čočky (na brunoise); čočka a zelenina by měly být fifty fifty, tedy remíza;
  • mrkev;
  • celer;
  • pórek;
  • česnek – 2 stroužky;
  • bylinky ze zahrádky (pažitka, petržel, ... co máte a co Vám chutná);
  • olivový olej – 2 polévkové lžíce;
  • kuřecí nebo hovězí vývar – 0,1 l;
  • sůl;
  • pepř.

Ingredience:

  • filet mořského ďasa – pravděpodobně budete muset koupit celou rybu;
  • uvařený brambor – 1 větší kus na jednu osobu;
  • kousek slaniny;
  • zelenina – podle čerstvé sezonní nabídky ve vašem obchodě;
  • pesto ze sušených rajčat – lze koupit, popřípadě vyrobit (sušená rajčata, česnek, parmazán a olivový olej se rozmixují na pastu);
  • olivový olej;
  • sůl;
  • pepř.

Ingredience:

  • filet kapra – 1 kus (pokud nemáte filet, stačí půl kapra)
  • dobrá slanina (určitě ne česká „anglická“, to je hmota bez chuti) – 100 g
  • cibule – 1 kus
  • česnek – 1 stroužek
  • očištěná mrkev – 1 kus
  • bílá část pórku – 15 cm
  • uvařené střední brambory ve slupce – 2 kusy
  • smetana – 2 dcl
  • olivový olej – 1 lžíce
  • tymián – snítka (můžete rovnou obrat od stonku)
  • sůl
  • pepř

 

 

Jméno ekonomky a vysokoškolské pedagožky Danuše Nerudové se ve veřejném prostoru skloňuje stále častěji, a to zejména v souvislosti s její ohlášenou kandidaturou na prezidentku České republiky. Absolventka Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně má však již za sebou bohatou a úspěšnou profesní kariéru. Stala se například předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody, je spoluzakladatelkou občanské iniciativy KoroNERV-20, výrazně se angažuje i v charitativní činnosti.

Ingredience:

  • siven americký – 1 ks na 1 porci 
  • brambory na kaši – množství podle chuti
  • smetana – podle množství brambor (na 200 g brambor cca 1 dcl smetany)
  • máslo – 1 lžíce
  • mrkev – 1 ks
  • celer – 1/2 menší bulvy
  • červená cibule – 1 ks
  • olivový olej – 2 dcl
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • pstruh potoční – na 1 porci 1 kus
  • fenykl – 1 bulva
  • jablko – 1 ks
  • černá čočka Beluga –150 g
  • olivový olej – 2 dcl
  • hnědý cukr – 1 lžíce
  • sůl
  • pepř

 

Ingredience:

  • okoun – 1 ks (400–500 g na porci)
  • sépiové těstoviny (černé špagety, linguine) – 200 g
  • slávky – 1 kg
  • víno Chardonnay – 0,5 l
  • 33% smetana – 0,5 l
  • pórek – 1 ks
  • česnek – 2 stroužky
  • šafrán – 0,5 g (opravdu stačí, co by se za nehet vešlo)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej


Ingredience:

  • filet z halibuta – 200 g 
  • rýže Arborio nebo Carnaroli – 200 g
  • rybí vývar – 5 dcl
  • bílé víno – 1 dcl
  • olivový olej extra virgin – 1 dcl
  • středně velká červená řepa – 2 ks
  • červená cibule – 1 ks
  • česnek – 1 stroužek
  • bazalkové pesto – 1 lžíce
  • sůl
  • pepř

Ingredience na omáčku:

  • plechovka kokosového mléka
  • červená thajská kari pasta – 1 kávová lžička
  • sezamový olej – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 2 lžíce
  • velká cibule na kostičky – 1 ks
  • velká mrkev na kolečka – 1 ks
  • citronová tráva – 2 ks (nebo citronová šťáva – 1 lžička)
  • kafírové limetkové listy – 5 ks (nebo limetková šťáva a ostrouhaná slupka z limetky – 2 lžičky)

Ingredience na slávky:

  • balíček slávek (modré dánské jsou super, ale i italské jumbo z Makra bývají dobré)
  • balíček rýžových nudlí (výběr tvaru a velikosti záleží na vás, každý vietnamský obchod s potravinami má celkem slušnou nabídku)
  • červená cibule na menší kostky – 1 ks
  • rajče, nejlépe keříkové (např. Tomino) – 2 ks
  • menší mrkev na kostičky – 1 ks
  • menší lilek na kostičky – 1 ks
  • bulva fenyklu na kostičky – 1 ks

Ingredience na čtyři porce:

  • mořský vlk – 1 ks (600–800 g)
  • pražma – 1 ks (větší)
  • parmice nachová – 1 ks (větší)
  • fenykl – 1 ks
  • řapíkatý celer – 3 stonky
  • cibule – 1 ks (větší)
  • zralá rajčata – 4 ks (např. Tomino)
  • mrkev – 2 ks
  • česnek – 1 stroužek
  • rajčatový protlak (italský, dvakrát koncentrovaný) – 2 polévkové lžíce
  • brambory Grenaille – 20 ks
  • šafrán – 0,2 g
  • černý pepř – 4–5 kuliček
  • bobkový list – 2 ks
  • sůl – podle chuti
  • Pastis – 0,05 l / nebo bílé víno – 1,5 dcl
  • olivový olej – 1 dcl

Ingredience pro čtyři osoby:

  • čerstvá makrela – 4 ks
  • špaldové kroupy – 200 g
  • salát batulka nebo rukola – 100 g
  • olivový olej – 1 dcl
  • chorizo (španělská uzenina) – 1 ks
  • zázvor – 10 cm
  • mrkev –1 ks
  • rajčatové pyré (nejlépe italské dvojitě zredukované, pokud nemůžete sehnat, tak jeden rajčatový protlak) – 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • kurkuma – 1 lžička

Ingredience pro čtyři osoby:

  • sledi – 400 g
  • červená cibule – 1 ks
  • mrkev – 1 ks
  • pórek – 10 cm
  • zázvor – 5 cm
  • černý pepř – 10 kuliček
  • hořčičné semínko – 2 lžičky
  • bobkový list – 3 ks
  • voda – 3 dcl
  • 12% ocet – 1 dcl
  • cukr – 2 dcl

Ingredience pro dvě osoby: 

  •         rybí vývar z tresky skrei – 500 ml
  •         hladká mouka – 2 polévkové lžíce
  •         ocet – 2 polévkové lžíce
  •         cukr – 50 g + dle chuti 
  •         fenykl – ½ bulvy
  •         pórek – 1 ks (zelená část)
  •         mrkev – 1 ks
  •         mléko – cca 100 ml

Ingredience pro dvě osoby:

  • treska skrei (filety nebo podkovy) – 400 g
  • sůl – špetka
  • černý pepř – 5 kuliček (do rozvaru)
  • bobkový list – 5 ks (do rozvaru)
  • slanina – 300 g
  • zelený hrášek na pyré – 300 g
  • mrkev – 2 ks
  • velké brambory – 2 ks
  • máslo – 50 g

Ingredience:

  • velký filet ze sumce (500 g, bez kůže)
  • 5 lžiček mořské soli
  • přepuštěné máslo
  • máslo
  • brambory
  • rostlinný olej
  • slanina
  • cibule
  • čerstvá pažitka
  • citron
  • 30% smetana
  • drcený pepř
  • drcený kmín
  • hladká mouka

Ingredience:

  • 700g filet z candáta
  • 6–8 ks limetek podle velikosti
  • 2 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 1 ananas
  • 1 chilli paprička
  • drcený pepř
  • sůl
  • čerstvý koriandr
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 .. 27
Naši partneři