Český Rybář

 

Rubriky

Filtrování obsahu

Ingredience:

  • kalamáry (chapadla) – dají se sehnat v Makru nebo v lepším obchodě s potravinami
  • salátový mix podle chuti
  • červená řepa
  • artyčoky
  • olivový olej
  • balzamiko
  • sůl na dochucení
  • mořská sůl na uvaření chapadel
  • pepř

 

Ingredience:

  • filet candáta – 1 ks na osobu
  • bílý chléb – 1 krajíc ke každému filetu
  • rajče
  • paprika
  • cuketa
  • červená cibule
  • vejce – 1 ks na osobu
  • dobrá slanina – 2 silnější plátky
  • rozmarýn nebo tymián
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Tostedt. Osobní rekord? Rekord řeky Pád? Světový rekord? Od Velikonoc pravděpodobně všechna tato nej pro Stefana Seuße. Jeho osobní rekord tedy určitě! 25 let výprav na řeku Pád v severní Itálii coby rybář a průvodce korunoval zřejmě největším evropským sumcem, který byl kdy uloven na prut a naviják.

Ingredience:

  • filet tresky obecné – 180–200 g na osobu (nejlepší je s kůží)
  • kuskus – půl hrnku na osobu
  • lilek, cuketa, paprika, červená cibule, řapíkatý celer – podle chuti
  • olivový olej – 0,2 l
  • kurkuma – malá lžička
  • sůl
  • pepř

Ingredience pro 4 osoby:

  • pečlivě přebrané a umyté slávky – 1 kg
  • bílé víno – 1 dcl (na víně nešetřete, čím lepší bude, tím lepší bude i pokrm a jde jen o 1 dcl)
  • mix zeleniny nakrájené na drobné kostky – většinou používám pórek, červenou cibuli, česnek, cuketu bez semínek, papriku různých barev (zeleninou nešetřete, pro 4 osoby – 3 stroužky česneku, 1 větší červená cibule, 1/2 pórku, 1 středně velká cuketa a 1 celá paprika)
  • bageta na rozpečení
  • pesto ze sušených rajčat (dá se běžně koupit, kdo si chce vyrobit, připraví si 10 ks sušených rajčat v oleji, 2 stroužky česneku, 50 g strouhaného parmazánu, 30 g celých mandlí a 2 dcl olivového oleje, sůl, pepř)
  • řepkový olej – cca 3 lžíce
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • tygří krevety nejlépe velikosti 16–20 – 5 ks (velikost označuje počet krevet v jednom kilogramu, čím menší číslo, tím jsou krevety větší)
  • neosolená dušená jasmínová rýže – 150 g (nejlepší je jasmínová, jinou nepoužívám a u ní nemohu zaručit výsledek, jasmínovou vždy vařím bez soli)
  • červená cibule – 1/2
  • oloupaná mrkev – 1/2
  • cuketa – 1/4 (osobně vždy lžící vydloubnu měkký vnitřek se semínky, bývá hořký)
  • paprika – 1/4
  • sójová omáčka Kikoman – 1 dcl
  • sezamová semínka (pokud budete mít možnost, použijte obě barvy)
  • řepkový olej – 1,5 dcl
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • okoun (pořádně očištěný) – 1 ks
  • majonéza – 1 dcl
  • šťáva z půlky citronu
  • trocha salátových listů
  • olivový olej
  • balzamiko
  • sůl
  • pepř
  • bageta – 1 ks
  • bylinkové máslo

Ingredience:

  • filet z brosmy – očištěný a hlavně zbavený kůže (velikost nechám na Vás, minimálně však 200 g)
  • mladé špičaté zelí – na jednu porci stačí půlka menšího zelí
  • karotka – 2–3 ks
  • olivový olej – 3 lžíce
  • máslo – 250 g
  • omáčka Ketjap Manis
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • celý pstruh duhový nebo obecný (alternativně i siven) – 1 ks na 1 porci
  • salátový mix – čím více druhů salátů použijete, tím lepší chuť. Zajděte na trh a zjistěte, co kdo prodává, a pak už jen míchejte!
  • sušená rajčata v oleji – 3 ks
  • krájené nakládané artyčoky – 5 ks
  • zelené a černé olivy s peckou
  • ocet balsamico
  • dobrý olivový olej – nebojte se utratit víc peněz, vrátí se vám to na chuti
  • sůl
  • pepř

Značka Mivardi oslaví v roce 2024 výročí dvaceti let na trhu. Během této doby se z malé lokální značky stala jedna z nejznámějších značek rybářských potřeb ve střední Evropě. Hlavní část sortimentu Mivardi dnes tvoří ucelená nabídka kaprařského náčiní střední a vyšší třídy. Zastoupeny jsou i produkty pro lov na feeder a plavanou. Součástí značky je i vlastní výrobní závod na produkci sypkých krmiv, boilie, pelet a veškerých souvisejících doplňků. Zboží značky Mivardi je dostupné zákazníkům ve většině evropských zemí a na domácím trhu v České republice je tato značka již mnoho let suverénní jedničkou.

Od pondělí 27. 2. 2023 platí do odvolání / vyprodání určených zásob speciální promoakce na model motocyklu CFMOTO 800MT Sport – k motorce bude v rámci „jarního proma“ celá sada 3 špičkových hliníkových kufrů za pouhých 9 990 Kč vč. DPH (je jedno zda stříbrné nebo černé). Běžná cena činí 26 990 Kč vč. DPH (černé) / 25 990 Kč vč. DPH (stříbrné).

Ingredience:

  • čerstvá nebo vařená chobotnice – 1 ks (1–1,5 kg)
  • červená paprika – 1 ks
  • zelená paprika – 1 ks
  • červená cibule – 1 ks
  • olivový olej – 1 dcl 
  • kvalitní vinný ocet – 0,05 dcl
  • máslo (měkké, aby se dobře smíchalo s kořením a bylinkami) – 50 g
  • směs bylinek (jaké najdete na zahrádce)
  • česnek – 2 stroužky
  • bagetky (my jsme použili celozrnné) – 4 ks
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • sushi rýže – 1 hrnek
  • rýžový ocet – 3 lžíce
  • krupicový cukr – 1 lžíce
  • sůl – 1 lžička
  • okurka, avokádo, mrkev, losos, tuňák nebo jiná náplň dle chuti – na hranolky nakrájené
  • řasa nori
  • sójová omáčka, křen wasabi, nakládaný zázvor – k podávání

Pomůcky:

  • bambusová podložka

Ingredience:

  • filet pstruha duhového – 170 g (popřípadě celý filet z jedné strany)
  • kuskus – 80 g
  • mrkev – 50 g
  • květák – 50 g
  • česnek – 3 stroužky
  • rozmarýn – malá větvička
  • madras kari koření – 1 lžička
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • olivový olej na servírování

Ingredience:

  • filety z candáta – 2 ks
  • bílý a zelený chřest
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • uvařené brambory nastrouhané na hrubém struhadle – 250 g
  • žloutky – 5 ks
  • hrubá mouka – podle potřeby

Ingredience:

  • tygří krevety velikosti 16/20 (číslo určuje počet krevet v jednom kile) – 7–8 ks
  • listový salát (v našem případě mix asijských salátů mizzuna a šťovíku)
  • černá a bílá sezamová semínka
  • hrubá mořská sůl – 0,5 kg
  • sójová omáčka (nejlépe Kikkoman) – 1 dcl
  • cukr – 50 g
  • wasabi pasta – 1 lžička
  • sezamový olej – 0,05 l

Ingredience na jednu porci:

  • pstruh americký duhový – 1 ks
  • pečená červená řepa (nebo vařená, bežně k dostání v obchodě) – 1 ks
  • větší brambor se slupkou (omytý a uvařený) – 1 ks
  • svazek rukoly (popřípadě podle chuti) – 1 ks
  • olivový olej – 1 dcl
  • Balsamico di Modena (opět záleží na chuti, jablečný nebo Balsamico bianco podle toho, co Vám chutná) – 1 lžíce
  • sůl
  • pepř 

Ingredience na porci pro jednu osobu:

  • čerstvý tuňák – 200 g
  • mix černého a bílého sezamu – 10 g
  • brambory – 200 g
  • smetana na šlehání – 1 dl
  • česnek – 1/2 stroužku
  • baby špenát – 2 hrsti
  • 1/2 dl olivový olej – 1/2 dl
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • tygří kreveta – 1 ks na porci (velikost 5–8/kg)
  • mix listových salátů (zkuste sobotní trh ve vašem městě)
  • mrkev
  • okurka
  • ředkvičky
  • vařená červená řepa podle chuti (nakrájená natenko jakýmkoliv způsobem – plátky, proužky, kostičky)
  • mungo výhonky
  • semínka (slunečnicové, dýnové, lněné, konopné, ... či jakékoliv jiné)
  • olivový olej – 1 polévková lžíce
  • ocet balsamico – 0,02 l (malý panák)
  • hrubá mořská sůl – 0,2 l
  • sůl
  • pepř

Ingredience:

  • filet halibuta grónského – 170 g na osobu

 - na okonomiyaki bramboráček:

  • menší brambora – 1 ks
  • batáty (sladké brambory) – 50 g
  • bílé zelí velejemně nakrájené – 50 g
  • vajíčko – 1 kus
  • hladká mouka – 1 lžíce
  • jarní cibulka – 1/2
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

 - na omáčku:

  • kečup Heinz – 3 lžíce
  • worcesterská omáčka – 1 lžíce
  • sójová omáčka Kikoman – 1 lžíce
  • tekutý med – 1 lžíce
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 .. 27
Naši partneři